Тркалезен спирален воздушен канал

Назад

Кружен воздушен канал изработен од поцинкуван лим со дебелина од 0,5 до 1,0 mm. и стандардна должина од 3 метри.

  • Вкрстено ребрести за да се спречат вибрациите што се создаваат од минувањето на протокот на воздух.
  • Кружните воздушни канали се претпочитан избор при изградбата на вентилациони инсталации поради помалиот отпор што го имаат од стандардните правоаголни воздушни канали.
  • Поради својот изглед погодни се за монтирање на отворено.